Vaticaanstad wil het eerste CO2-vrije land ter wereld te worden dankzij hernieuwbare energiebronnen en elektromobiliteit. Daarbij horen dus ook elektrische voertuigen, zelfs voor de hoogste gezagsdragers. Vandaar dat Paus Franciscus zich voortaan zal verplaatsen met een Opel Ampera-e, het nieuwe volledig elektrische model van het Duitse merk met een rijbereik van 520 km. Hij koos voor een neutrale witte koetswerkkleur die bovendien perfect past bij zijn 'werkoutfit'.

Het Vaticaan werkt samen met Opel en het Italiaanse energiebedrijf Enel aan een duurzaam mobiliteitsplan voor de stadstaat zodat de CO2-uitstoot er op korte termijn sterk gereduceerd en in de toekomst volledig tot nul gebracht kan worden.(Belga)

Vaticaanstad wil het eerste CO2-vrije land ter wereld te worden dankzij hernieuwbare energiebronnen en elektromobiliteit. Daarbij horen dus ook elektrische voertuigen, zelfs voor de hoogste gezagsdragers. Vandaar dat Paus Franciscus zich voortaan zal verplaatsen met een Opel Ampera-e, het nieuwe volledig elektrische model van het Duitse merk met een rijbereik van 520 km. Hij koos voor een neutrale witte koetswerkkleur die bovendien perfect past bij zijn 'werkoutfit'.Het Vaticaan werkt samen met Opel en het Italiaanse energiebedrijf Enel aan een duurzaam mobiliteitsplan voor de stadstaat zodat de CO2-uitstoot er op korte termijn sterk gereduceerd en in de toekomst volledig tot nul gebracht kan worden.(Belga)