‘Ongezien hoge’ kortingen bij Volkswagen op Autosalon

De nieuwe VW Touran op het Autosalon van Brussel © KVDA

Voor de Volkswagengroep (VW) krijgt het Autosalon van Brussel een extra dimensie, na het dieselschandaal. In een poging om het vertrouwen van de klanten terug te winnen, pakt de constructeur op het salon uit met uitzonderlijke kortingen tot meer dan 6.000 euro.

Het Autosalon van Brussel is een jaarlijks evenement, maar in de pare jaren spreken we van een ‘groot’ of verkoopsalon en dan zwaaien de dealers met fikse kortingen. Bij Volkswagen, dat iets goed te maken heeft na het dieselschandaal, zijn die dit jaar opvallend hoog.

‘Tijdens het salon zijn er elk jaar uitzonderlijke kortingen, maar dit jaar is het nog net iets meer,’ zei woordvoerder Thomas De Meuter van VW-invoerder D’Ieteren al in het VTM-nieuws. Dat werd op het Autosalon aan Knack.be bevestigd door een verkoper: ‘Zelfs collega’s van mij die hier al 20 jaar meedraaien, zeggen dat ze dit nog nooit hebben gezien’.

Meer dan 6.000 euro

We namen de proef op de som en lieten een offerte maken voor een Golf Variant 1.6 Trendline 1.6 TDi met 81 kW (110 pk). Inclusief de meest genomen opties – wij kozen voor het business pack ‘Class GPS Discover Media’ met o.a. radio, gps, parkeerassistentie en bluetooth – bedraagt het oorspronkelijke prijskaartje net geen 29.913,80 euro. Nog tot eind januari krijgen kopers van VW tot 3.085 euro korting op dit type business pack, naast een standaardpremie van 1.500 euro. Voor wie zijn oude wagen inlevert, komt daar nog een recyclagepremie van 1.500 euro bovenop. Een totale korting van 6.085 euro dus.

Wie nu bijvoorbeeld een VW Golf koopt met een cataloguswaarde van 21.995 euro, bespaart maar liefst 7.000 euro of een korting van zo’n 32 procent, schreef Urbain Vandormael, die voor Knack.be blogt over de autosector, eerder al. Op een VW Polo van 15.175 euro doe je nu 4.825 euro profijt, op een VW Tiguan bedraagt het voordeel bijna 10.000 euro. (KVDA)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content