Na het stoppen van Volkswagen eind 2016, moest wereldkampioen Sébastien Ogier in allerijl op zoek naar een nieuwe wagen voor het seizoen 2017 dat voor de deur stond. Uiteindelijk werd een deal gesloten met Ford dat al enige tijd op zoek was naar een toprijder om opnieuw met de zege aan te knopen.

In de Rally Monte Carlo stond aanvankelijk geen maat op Thierry Neuville in zijn Hyundai i20. Onze landgenoot leek op een makkelijke overwinning af te stevenen tot hij door een slipper op zaterdag schade aan de achterophanging opliep en daardoor veel tijd verloor. Daarop sloop de Ford Fiesta van Ogier, die ook al naast de baan was beland, gestaag naar de leiding en bezorgde Ford zo de eerste WK-zege sinds 2012! Ook de nieuwe Toyota Yaris WRC maakte een sterk debuut met de tweede plaats van Latvala, die de tweede Ford van Tanak voorafging. Neuville werd uiteindelijk pas 15de. Ook Citroën stelde teleur, want de eerste C3 WRC eindigde slechts vijfde met Breen, nadat favoriet Meeke had opgegeven na een crash.

Er staat de rallyrijders nog meer sneeuw en ijs te wachten in de tweede manche van het wereldkampioenschap 2017 die in Zweden wordt verreden van 9 tot 12 februari. (Belga)

Na het stoppen van Volkswagen eind 2016, moest wereldkampioen Sébastien Ogier in allerijl op zoek naar een nieuwe wagen voor het seizoen 2017 dat voor de deur stond. Uiteindelijk werd een deal gesloten met Ford dat al enige tijd op zoek was naar een toprijder om opnieuw met de zege aan te knopen.In de Rally Monte Carlo stond aanvankelijk geen maat op Thierry Neuville in zijn Hyundai i20. Onze landgenoot leek op een makkelijke overwinning af te stevenen tot hij door een slipper op zaterdag schade aan de achterophanging opliep en daardoor veel tijd verloor. Daarop sloop de Ford Fiesta van Ogier, die ook al naast de baan was beland, gestaag naar de leiding en bezorgde Ford zo de eerste WK-zege sinds 2012! Ook de nieuwe Toyota Yaris WRC maakte een sterk debuut met de tweede plaats van Latvala, die de tweede Ford van Tanak voorafging. Neuville werd uiteindelijk pas 15de. Ook Citroën stelde teleur, want de eerste C3 WRC eindigde slechts vijfde met Breen, nadat favoriet Meeke had opgegeven na een crash. Er staat de rallyrijders nog meer sneeuw en ijs te wachten in de tweede manche van het wereldkampioenschap 2017 die in Zweden wordt verreden van 9 tot 12 februari. (Belga)