Nissan Micra krijgt nieuwe basismotor

15/12/17 om 19:48 - Bijgewerkt om 19:49

Bron: Belga

Nissan's jongste Micra krijgt een nieuwe motor onder kap. Dit compacte Nissan-model, dat in dezelfde fabriek als de Renault Clio wordt gebouwd, krijgt een nieuwe instapmotor die 71 pk levert.

Nissan Micra krijgt nieuwe basismotor

Nissan Micra krijgt nieuwe basismotor © BELGA

De nieuweling is een compacte en atmosferische (zonder turbo, nvdr.) éénliter driecilinder die 71 pk levert. Hij wordt dus onder de 0,9 liter turbomotor van Renault-origine gepositioneerd. Deze turbomotor is 90 pk sterk en de Japanse constructeur levert deze nieuwe Micra - in tegenstelling tot de vorige generatie - opnieuw met een dieselmotor. Het gaat om de 1.5 DCi (eveneens 90 pk sterk) van Renault die nog bij tal van andere merken (zelf bij Mercedes) wordt gebruikt.

De nieuwe 1.0-motor zorgt niet meteen voor topprestaties, maar is meer dan toereikend voor dit compacte model. Zijn grootste verdienste is het lage verbruik van gemiddeld 4,6 l/100 km (volgens de NEDC-meetmethode). Nissan positioneert dit nieuwe model helemaal anders dan zijn voorganger, want de wagen is ruimer en het design oogt een stuk dynamischer. Of er ook een sportieve (Nismo-) versie wordt ontwikkeld, is voorlopig nog onduidelijk.(Belga)

Onze partners