Nissan lanceert batterij-revisie voor eerste generatie Leaf

06/04/18 om 09:39 - Bijgewerkt om 09:42

Bron: Belga

Net zoals bij smartphones degradeert de batterij van een elektrische auto door gebruik en leeftijd. Omdat een nieuwe vervangbatterij voor een auto peperduur is, lanceert de Japanse constructeur vandaag een systeem met 'gereviseerde' batterijen aan een aantrekkelijk tarief.

Nissan lanceert batterij-revisie voor eerste generatie Leaf

Nissan lanceert batterij-revisie voor eerste generatie Leaf © BELGA

De batterijen van elektrische auto's houden veel potentiële klanten bezig, want tot nu toe werd aangenomen dat het vervangen van een autobatterij tussen de 5.000 en de 8.000 euro kan kosten, soms zelfs meer. Daarom zijn de huursystemen van Renault (én Nissan) nog steeds een interessante optie. Vooral ook omdat niemand de werkelijke levensduur van dit vitale onderdeel juist kan inschatten. Nu de oudste exemplaren van de eerste generatie Leaf inmiddels 8 jaar oud zijn, komt de vervangmarkt voor batterijen op gang.

Het is overigens niet denkbeeldig dat merkvreemde toeleveranciers zich eveneens zullen toeleggen op het leveren van vervangbatterijen. Nissan wil deze spelers een stapje voor zijn door gereviseerde gebruikte batterijen aan te bieden. Het gaat om batterijen voor de eerste generatie Leaf-modellen met een capaciteit van 24 kWh. De gebruikte batterijen worden uitgebreid getest en de afzonderlijke modules die ondermaats presteren, worden vervangen. Zo stelt men prima presterende batterijen samen tegen een erg competitieve prijs van minder dan 2.500 euro.(Belga)

Onze partners