Nissan e-NV200 komt verder

24/01/18 om 08:55 - Bijgewerkt om 08:56

Bron: Belga

In de rand van de lancering van de tweede generatie Nissan Leaf, komt de Japanse constructeur met een update van zijn elektrische bestelwagen. De belangrijkste vernieuwing zit in de komst van een grotere batterij die het rijbereik danig opkrikt.

Nissan e-NV200 komt verder

Nissan e-NV200 komt verder © BELGA

Tot nu toe werd de elektrisch aangedreven versie van de NV-200 gevoed door een batterij met een capaciteit van 24 kWh. Dit was de accu die ook in de standaardversie van de eerste generatie van de Nissan Leaf werd gemonteerd. Vanaf begin volgend jaar is de vernieuwde versie van de e-NV200 ook beschikbaar met een batterij waarvan de capaciteit werd opgetrokken tot 40 kWh.

Het interessante is dat vooral de energetische dichtheid toenam, want in dezelfde behuizing kan men meer capaciteit opslaan. Op die manier kan men de laadruimte vrijwaren. Met deze ingreep kan men het rijbereik met 60 procent optrekken, want volgens de NEDC-meetcyclus komt de bestelwagen tot 280 km ver. Deze cijfer zijn onder voorbehoud, want de homologatie moet nog gebeuren. De bestelwagenversie kan 740 kg torsen, maar Nissan levert eveneens een personenwagenversie met 7 zitplaatsen.(Belga)

Onze partners