De eerste generatie van de Ibiza kwam al in 1984 op de markt en met 5,4 miljoen verkochte exemplaren is dit het belangrijkste model binnen de Seat-portfolio. Deze Ibiza zal officieel debuteren op de motorshow van Genève, begin volgende maand maar de Spaanse constructeur onthulde de wagen zopas in Barcelona. Hij zal enkel beschikbaar zijn met een vijfdeurskoetswerk dat 2 mm korter, 1 mm lager en 87 mm breder is dan zijn voorganger. Omdat de wielbasis met 9,5 cm groeit, is er vooral meer plaats voor de achterste inzittenden.

Ook de koffer neemt met 63 liter toe en biedt voortaan 355 liter laadruimte. Deze nieuwe Seat zou al tegen de zomer (juni) bij de dealer moeten staan. Seat kan rekenen op het motorgamma van moederhuis Volkswagen dus we zullen ook hier de interessante 1.0 TSI (95 of 110 pk) driecilinder motor op benzine zien. Onder de motorkap van de Ibiza debuteert ook de nieuwe 1.5 TSI-motor met 150 pk. Dieselrijders kunnen rekenen op de bekende 1.6 TDI die 80, 95 of 115 pk zal leveren. Er komt ook een variante op CNG (aardgas) die wordt aangedreven door de 90 pk sterke TSI-motor. Optioneel wordt de wagen ook met een gerobotiseerde DSG-transmissie geleverd.(Belga)

De eerste generatie van de Ibiza kwam al in 1984 op de markt en met 5,4 miljoen verkochte exemplaren is dit het belangrijkste model binnen de Seat-portfolio. Deze Ibiza zal officieel debuteren op de motorshow van Genève, begin volgende maand maar de Spaanse constructeur onthulde de wagen zopas in Barcelona. Hij zal enkel beschikbaar zijn met een vijfdeurskoetswerk dat 2 mm korter, 1 mm lager en 87 mm breder is dan zijn voorganger. Omdat de wielbasis met 9,5 cm groeit, is er vooral meer plaats voor de achterste inzittenden. Ook de koffer neemt met 63 liter toe en biedt voortaan 355 liter laadruimte. Deze nieuwe Seat zou al tegen de zomer (juni) bij de dealer moeten staan. Seat kan rekenen op het motorgamma van moederhuis Volkswagen dus we zullen ook hier de interessante 1.0 TSI (95 of 110 pk) driecilinder motor op benzine zien. Onder de motorkap van de Ibiza debuteert ook de nieuwe 1.5 TSI-motor met 150 pk. Dieselrijders kunnen rekenen op de bekende 1.6 TDI die 80, 95 of 115 pk zal leveren. Er komt ook een variante op CNG (aardgas) die wordt aangedreven door de 90 pk sterke TSI-motor. Optioneel wordt de wagen ook met een gerobotiseerde DSG-transmissie geleverd.(Belga)