Nieuwe Mini toont zijn neus

14/01/18 om 12:08 - Bijgewerkt om 12:09

Bron: Belga

Op het salon van Brussel heeft Mini een wereldpremière in petto, want de Britse BMW-dochter zet er de gefacelifte versie van de Mini onder de spots.

Nieuwe Mini toont zijn neus

Nieuwe Mini toont zijn neus © BELGA

De huidige Mini kwam in 2014 op de markt en het is de derde generatie sinds BMW in 2001 de Mini nieuw leven inblies. Na bijna vier jaar is het dus tijd voor een kleine update, want ook dit model is halfweg zijn carrière.

Je herkent de vernieuwde versie aan de nieuwe koplampen en de led-dagrijlichten. Achteraan werd een stuk van de Britse Union Jack in de lichtunits verwerkt, een knipoog naar de Britse roots van dit verfijnde stadswagentje. Nog vooraan valt ook het vernieuwde Mini-logo op, dat prominent op de motorkap zit.

Omdat Mini een onderdeel is van BMW (notoir motorenbouwer, nvdr.) kon men niet achterblijven en zien we ook evolutie onder de motorkap. Grote veranderingen blijven uit, maar de First en de One-versie, beide aangedreven door een 1.5 turbo benzinemotor, krijgen extra motorkoppel, wat resulteert in gunstiger verbruikswaarden. Verder ruilt de constructeur de klassieke zestrapsautomaat voor een gerobotiseerde transmissie met dubbele koppeling en zeven versnellingen. Ook die ingreep moet verbruik en CO2-emissie drukken.(Belga)

Onze partners