Nieuwe Mazda 3 in Tokyo

13/10/17 om 17:06 - Bijgewerkt om 17:07

Bron: Belga

Mazda Motor Corporation heft het programma voor de nakende Tokyo Motorshow onthuld. De constructeur zal er een model tonen dat nagenoeg klaar is voor productie en dat kan enkel de voorbode van de nieuwe Mazda 3 zijn.

Het gaat om een conceptversie van een vijfdeurs berlinemodel dat de actuele Mazda 3 zal vervangen in het bijzonder concurrentiële Golf-segment waar ook de Astra, de Hyundai i30 en de Kia Cee'd hun opwachting maken. De wagen zal worden uitgerust met de nieuwste Mazda-technologie en dan hebben we het ook over de SkyActiv-X-motoren. Dat zijn viercilinder benzinemotoren die volgens het principe van zelfontbranding draaien (zoals een dieselmotor). Vergeleken met conventionele motoren zijn ze niet enkel zuiniger maar ze leveren ook betere prestaties.

Een tweede prototype zit nog meer in de conceptfase en wil vooral aangeven hoe de vormtaal van Mazda in de toekomst zal evolueren. Het merk houdt duidelijk vast aan het Kodo-design dat met de eerste generatie CX-5 werd ingeluid. Mazda zal in Tokyo ook de CX-8 en de CX-5 met drie rijen banken tonen. Die zal in een eerste fase enkel op de Amerikaanse markt worden aangeboden. Hij zal in principe niet naar Europa komen, behalve wanneer de "marktvraag" erg groot is. Kortom, alle pistes worden open gelaten en de CX-8 zou mogelijk ook de 2.2 SkyActiv-D dieselmotor - die nu al onder de motorkap van de CX-5 zit - kunnen gebruiken.(Belga)

Onze partners