Nieuwe Hyundai Kona Electric

08/02/18 om 17:09 - Bijgewerkt om 17:11

Bron: Belga

De nieuwe Kona Electric zet het elektrisch offensief van Hyundai verder met de eerste 100% elektrisch aangedreven SUV. De Koreaanse constructeur toont ons vandaag een eerste schets, de officiële voorstelling is voor 27 februari.

Nieuwe Hyundai Kona Electric

Nieuwe Hyundai Kona Electric © BELGA

Hyundai gaf vandaag een eerste teaserbeeld vrij van de nieuwe Kona Electric, die overigens al in de zomer op de markt zal komen. Deze elektrische SUV zal beschikbaar zijn met twee verschillende motorisaties, maar exacte technische gegevens wil de constructeur vandaag niet kwijt. Feit is dat het beide volledig elektrische motorisaties zullen zijn. De autonomie zou ongeveer 470 km zijn, gemeten volgens de WLTP-normen.

Hyundai lanceerde eerder al de ix35 Fuell Cell met brandstofcel en de constructeur toonde zopas diens opvolger, de Nexo. De constructeur heeft ook al de Ioniq in het gamma, een volledig elektrische vijfdeurs berline. Dit model bestaat bovendien als hybrid en als plug-in hybrid. Hyundai geeft aan dat de technische specificaties van dit model pas op 27 februari (nog voor het salon van Genève) zullen worden onthuld.(Belga)

Onze partners