Nieuwe Ford Focus toont zijn neus

28/12/17 om 17:26 - Bijgewerkt om 17:28

Bron: Belga

De nieuwe Ford Focus komt medio volgend jaar op de markt en de constructeur toont vandaag al een voorproefje van de toekomstige vierde generatie Focus.

Nieuwe Ford Focus toont zijn neus

Nieuwe Ford Focus toont zijn neus © BELGA

Voor Ford blijft de Focus, samen met de Fiesta, één van de belangrijkste modellen van het gamma. Op de nog gecamoufleerde wagen valt de slogan "Time to Focus" te lezen en dat zal wellicht ook de roepnaam van de campagne worden.

Het valt op dat het radiatorrooster erg horizontaal wordt ingebouwd en ook lager wordt gepositioneerd dan bij de actuele Focus. Verder wordt deze compacte Ford voorzien van led-koplampen en achterlichten. De vormtaal leunt duidelijk aan bij wat we eerder op de recent gelanceerde Fiesta te zien kregen. De nieuwe Focus zal andermaal het verschil maken met een bijzonder evenwichtig onderstel en een erg verfijnd weggedrag. Hij zal ook lichter worden door gebruik te maken van vernieuwende materialen.

Onder de motorkap zal de klemtoon wellicht ook verschuiven naar de benzineversies. Hoewel Ford hierover nog niet communiceert, ziet het er naar uit dat er een geëvolueerde versie komt van de 1.0 driecilinder Ecoboost-motor. De constructeur werkt aan een versie met cilinderuitschakeling waardoor deze compacte turbomotor op benzine nog zuiniger zou worden.(Belga)

Onze partners