Falken, de zesde bandenproducent ter wereld, lanceert de nieuwe ZIEX ZE310 Ecorun, die volgens het merk een prima grip biedt op zowel een nat als een droog wegdek en tegelijk erg slijtvast is. De ZIEX ZE310 Ecorun maakt daarvoor gebruik van de "Adaptive Constant Pressure" technologie met een structuur van het loopvlak die een constante verdeling van het druk op het asfalt garandeert. Dit ACP profiel verhoogt zo de rechtuitstabiliteit en verzekert een zeer gelijkmatige slijtage, vertelt men bij Falken.

Naargelang de maat en de snelheidsindex bestaat de ZE310 in twee profielvarianten om een homogene kwaliteit over het hele aanbod te behouden. In de versies tot een breedte van 195 mm heeft de ZE310 Ecorun een profiel met drie groeven om de stijfheid te verzekeren en het contactoppervlak te vergroten. De banden vanaf een breedte van 205 mm hebben vier groeven om de waterafvoer te verbeteren en zo het risico op aquaplaning te beperken. De ZIEX ZE310 Ecorun zal beschikbaar zijn vanaf het voorjaar van 2018 in 40 afmetingen van 14 tot 18 duim, in de reeksen 70-40 met de snelheidscodes H, V, W. In de loop van het jaar komen er nog 58 maten bij. (Belga)

Falken, de zesde bandenproducent ter wereld, lanceert de nieuwe ZIEX ZE310 Ecorun, die volgens het merk een prima grip biedt op zowel een nat als een droog wegdek en tegelijk erg slijtvast is. De ZIEX ZE310 Ecorun maakt daarvoor gebruik van de "Adaptive Constant Pressure" technologie met een structuur van het loopvlak die een constante verdeling van het druk op het asfalt garandeert. Dit ACP profiel verhoogt zo de rechtuitstabiliteit en verzekert een zeer gelijkmatige slijtage, vertelt men bij Falken.Naargelang de maat en de snelheidsindex bestaat de ZE310 in twee profielvarianten om een homogene kwaliteit over het hele aanbod te behouden. In de versies tot een breedte van 195 mm heeft de ZE310 Ecorun een profiel met drie groeven om de stijfheid te verzekeren en het contactoppervlak te vergroten. De banden vanaf een breedte van 205 mm hebben vier groeven om de waterafvoer te verbeteren en zo het risico op aquaplaning te beperken. De ZIEX ZE310 Ecorun zal beschikbaar zijn vanaf het voorjaar van 2018 in 40 afmetingen van 14 tot 18 duim, in de reeksen 70-40 met de snelheidscodes H, V, W. In de loop van het jaar komen er nog 58 maten bij. (Belga)