Antwerpen wordt de eerste Belgische stad de zal kunnen genieten van het positieve impact van Pikaway, nog voor het wordt uitgebreid naar de rest van het land. Om deze nieuwe applicatie te vieren, komt er ook een 'Pikaway'-wedstrijd waarbij de gebruiker een week lang de mobiliteitsdiensten van Pikaway gratis kan gebruiken.

Pikaway past overigens in de Maas-filosofie (Mobility as a Service) en wil de gebruikers maatwerk bieden op vlak van mobiliteit dankzij de realtime informatie. Het is een uniek concept met een routeplanner, een betaalfunctie en een reservatiemodule en dat allemaal op hetzelfde platform. Er worden de meest uiteenlopende mobiliteitsaanbieders gecombineerd : NMBS, De Lijn, Poppy (deelauto's en -scooters), taxi's hebben hun akkoord al gegeven, maar ook deelfietsen zoals Mobit en Cloudbike zullen deel uitmaken van het systeem.

De gebruiker krijgt dus een waaier aan mogelijkheden. De applicatie biedt verder een timing en een budget zodat de gebruikers hun route kunnen plannen in functie van hun eigen voorkeuren. Het is de bedoeling dat Pikaway operationeel zal zijn voor het grote publiek vanaf januari 2019.(Belga)

Antwerpen wordt de eerste Belgische stad de zal kunnen genieten van het positieve impact van Pikaway, nog voor het wordt uitgebreid naar de rest van het land. Om deze nieuwe applicatie te vieren, komt er ook een 'Pikaway'-wedstrijd waarbij de gebruiker een week lang de mobiliteitsdiensten van Pikaway gratis kan gebruiken.Pikaway past overigens in de Maas-filosofie (Mobility as a Service) en wil de gebruikers maatwerk bieden op vlak van mobiliteit dankzij de realtime informatie. Het is een uniek concept met een routeplanner, een betaalfunctie en een reservatiemodule en dat allemaal op hetzelfde platform. Er worden de meest uiteenlopende mobiliteitsaanbieders gecombineerd : NMBS, De Lijn, Poppy (deelauto's en -scooters), taxi's hebben hun akkoord al gegeven, maar ook deelfietsen zoals Mobit en Cloudbike zullen deel uitmaken van het systeem.De gebruiker krijgt dus een waaier aan mogelijkheden. De applicatie biedt verder een timing en een budget zodat de gebruikers hun route kunnen plannen in functie van hun eigen voorkeuren. Het is de bedoeling dat Pikaway operationeel zal zijn voor het grote publiek vanaf januari 2019.(Belga)