Nieuw design voor cabrioversie Aston Martin DB11 Volante

16/10/17 om 09:29 - Bijgewerkt om 09:30

Bron: Belga

Op de DB11 Coupé toont Aston Martin de jongste technische innovaties, maar er komt ook een nieuw design voor de cabrioversie. Die wordt aangedreven door een vier liter grote V8-motor met turbotechnologie en ontwikkelt 510 pk. De DB11 Volante maakt gebruik van een aluminium architectuur en wordt de nieuwe maatstaf op vlak van rijplezier. Dat rijplezier kan je ook afstemmen op je humeur, want er zijn drie rijmodi die het onderstel en de karakteristiek van de motor beïnvloeden.

Deze DB11 is niet enkel krachtiger maar ook meer bruikbaar in dagelijks gebruik. We denken hierbij aan details zoals het verwarmde stuur (zodat je ook in de winter open kan rijden met de Aston Martin) en zelfs Isofix-montagepunten voor kinderstoelen (een première op een Aston Volante). In diezelfde filosofie komt er ook een beter geïsoleerde kap zodat je langere afstanden kan rijden zonder storende rijgeluiden.

Omwille van de weldoordachte vorm van de kap en de koffer, biedt deze DB11 Volante 20 liter extra kofferruimte in vergelijking met zijn voorganger, de DB9 Volante. Een exacte prijs heeft Aston Martin nog niet meegedeeld maar de prijzen zouden starten vanaf ongeveer 200.000 euro. De eerste leveringen worden voorzien gedurende het eerste trimester van 2018.(Belga)

Onze partners