De nieuwste versie van de MY Renault app is voortaan beschikbaar op voor Android en iOS toestellen. Zo wordt de gebruiker op een dynamische manier gelinkt aan zijn Renault-omgeving en aan zijn wagen. Dit maakt zijn mobiliteit niet enkel veiliger maar ook leuker en efficiënter. De belangrijkste functies worden onderverdeeld in drie categorieën: online navigatie, informatie van op afstand en service.

Dergelijke apps mogen overbodig lijken, maar Renault wil hier echt wel een meerwaarde bieden aan zijn klanten. Je kan bijvoorbeeld opvragen hoeveel brandstof er nog in de tank zit of wat de resterende lading van de batterij is als het om een elektrisch model gaat. Verder zijn data als bandenspanning, gemiddeld verbruik, overzicht van de laatste ritten, enz te consulteren. Je kan in principe het dashboard van de wagen op het scherm van de smartphone projecteren.

Je kan de app ook instellen dat het systeem u verwittigt wanneer het brandstofniveau te laag is of wanneer de batterij te zwak is. Je krijgt ook tips om zuiniger te rijden op basis van de scores die door d boordcomputer worden berekend. Je kan ook de onderhoudsintervallen in de gaten houden en bij een probleem kan je via de noodknop meteen spreken met iemand van het merk. Bestemmingen en routes kan je ook via de smartphone voorbereiden en je kan ze vervolgens naar het hi-fi R-Link systeem doorsturen.(Belga)

De nieuwste versie van de MY Renault app is voortaan beschikbaar op voor Android en iOS toestellen. Zo wordt de gebruiker op een dynamische manier gelinkt aan zijn Renault-omgeving en aan zijn wagen. Dit maakt zijn mobiliteit niet enkel veiliger maar ook leuker en efficiënter. De belangrijkste functies worden onderverdeeld in drie categorieën: online navigatie, informatie van op afstand en service. Dergelijke apps mogen overbodig lijken, maar Renault wil hier echt wel een meerwaarde bieden aan zijn klanten. Je kan bijvoorbeeld opvragen hoeveel brandstof er nog in de tank zit of wat de resterende lading van de batterij is als het om een elektrisch model gaat. Verder zijn data als bandenspanning, gemiddeld verbruik, overzicht van de laatste ritten, enz te consulteren. Je kan in principe het dashboard van de wagen op het scherm van de smartphone projecteren. Je kan de app ook instellen dat het systeem u verwittigt wanneer het brandstofniveau te laag is of wanneer de batterij te zwak is. Je krijgt ook tips om zuiniger te rijden op basis van de scores die door d boordcomputer worden berekend. Je kan ook de onderhoudsintervallen in de gaten houden en bij een probleem kan je via de noodknop meteen spreken met iemand van het merk. Bestemmingen en routes kan je ook via de smartphone voorbereiden en je kan ze vervolgens naar het hi-fi R-Link systeem doorsturen.(Belga)