Mustang 'Bullit' onthuld in Detroit

16/01/18 om 17:47 - Bijgewerkt om 17:48

Bron: Belga

De Ford Mustang schitterde ooit in de film 'Bullit'. Speciaal voor de liefhebbers komt er nu een speciale 'Bullit'-serie van de sportieve coupé.

Mustang 'Bullit' onthuld in Detroit

Mustang 'Bullit' onthuld in Detroit © BELGA

Zopas onthulde Ford op het Salon van Detroit de Mustang Bullit, een speciale versie die een eerbetoon brengt aan de legendarische film met spectaculaire achtervolgingen. In de film werd de snelle Mustang bestuurd door Steve McQueen. Nu 40 jaar later brengt Ford een speciale serie uit, die niet te veel verschilt van het standaardversie, op de speciale groene lak na, die de naam 'Dark Highland Green' kreeg. Verder plaatsten de designers het Bullit-logo op de koffer en accentueerden ze de groene tint met zwarte en chroom toetsen her en der.

In het interieur wordt de exclusiviteit verder verzekerd met groene stiksels op de bekleding. Deze Mustang Bullit is enkel beschikbaar met de 475 pk sterke V8 5 liter in combinatie met een manuele versnellingsbak. In principe is deze wagen enkel bestemd voor de Amerikaanse markt, zodat geïnteresseerden uit Europa het erg moeilijk zullen hebben om een exemplaar van de Mustang Bullit in handen te krijgen.(Belga)

Onze partners