Moto Retro Wieze is de ideale plek om een oude motor te kopen of te verkopen en je kan er ook terecht voor wisselstukken. Het is een gemoedelijk evenement dat liefhebbers niet willen missen. Daarom zie je er ook bezoekers uit Brussel maar evenzeer uit het buitenland, met onder meer motorliefhebbers uit Frankrijk, Nederland, Duitsland en zelfs Groot-Brittannië. Dat laatste land staat overigens extra in de aandacht want Moto Retro Wieze heeft een thematentoonstelling over de Norton Commando, een mythische machine die dit jaar zijn 50ste verjaardag viert.

Deze expo zal worden bijgewoond door Peter Williams, een voormalig ingenieur en piloot bij Norton. Hij ontwikkelde ook de F750 John Player Special Norton-racemotor waarmee hij in 1973 de TT won op het Isle of Man. Peter Williams brengt overigens vijf exclusieve Nortons mee waaronder de JPN monocoque uit 1973, die als één van de hoogtepunten op de beurs van Wieze wordt beschouwd. Tijdens de beurs zijn er ook interviewsessies waarbij Peter Williams zal antwoorden op vragen van het publiek.

Moto Retro Wieze opent de deuren vanaf 9.30 u tot 17.00 u. De parking - die gratis is voor motoren - zal beide dagen al vanaf 8 uur open zijn. De inkomprijs bedraagt 9 euro.(Belga)

Moto Retro Wieze is de ideale plek om een oude motor te kopen of te verkopen en je kan er ook terecht voor wisselstukken. Het is een gemoedelijk evenement dat liefhebbers niet willen missen. Daarom zie je er ook bezoekers uit Brussel maar evenzeer uit het buitenland, met onder meer motorliefhebbers uit Frankrijk, Nederland, Duitsland en zelfs Groot-Brittannië. Dat laatste land staat overigens extra in de aandacht want Moto Retro Wieze heeft een thematentoonstelling over de Norton Commando, een mythische machine die dit jaar zijn 50ste verjaardag viert. Deze expo zal worden bijgewoond door Peter Williams, een voormalig ingenieur en piloot bij Norton. Hij ontwikkelde ook de F750 John Player Special Norton-racemotor waarmee hij in 1973 de TT won op het Isle of Man. Peter Williams brengt overigens vijf exclusieve Nortons mee waaronder de JPN monocoque uit 1973, die als één van de hoogtepunten op de beurs van Wieze wordt beschouwd. Tijdens de beurs zijn er ook interviewsessies waarbij Peter Williams zal antwoorden op vragen van het publiek.Moto Retro Wieze opent de deuren vanaf 9.30 u tot 17.00 u. De parking - die gratis is voor motoren - zal beide dagen al vanaf 8 uur open zijn. De inkomprijs bedraagt 9 euro.(Belga)