Morgen vliegen Aston Martins

20/07/18 om 18:24 - Bijgewerkt om 18:25

Bron: Belga

De Volante Vision Concept die ontstond uit een samenwerking tussen Aston Martin, Cranfield Aerospace Solutions en Rolls-Royce zet duizenden pendelaars - die dagelijks in de file staan - aan het dromen.

Morgen vliegen Aston Martins

Morgen vliegen Aston Martins © BELGA

Het gaat om een 100% Brits project en het is een realistische vooruitblik op de toekomst in de vorm van een vliegende auto. Het voertuig ziet eruit als een luxueuze en gigantische drone, voorzien van de meest vernieuwende digitale en elektrische luchtvaarttechnologie die ook autonoom zal zijn.

Andy Palmer, voorzitter en CEO van Aston Martin, ziet het als een evidentie omwille van de steeds drukker bevolkte steden. Eén en ander zal slechts voor een klein deel van de inwoners werkelijkheid worden. Met deze technologie zou men ver van het werk kunnen wonen en toch sneller kunnen pendelen dan met een regulier vliegtuig. Dat komt omdat het voertuig verticaal zou kunnen opstijgen en landen.

Deze Volante Vision Concept toont aan dat dergelijke voertuigen even mooi kunnen zijn als klassieke wagens. Rolls-Royce ontwikkelde de motoren, want het merk heeft veel expertise met luchtvaartmotoren. Het wil zich ook meer gaan toeleggen op hybride systemen die elektrisch en thermisch werken. Hoewel deze concept vandaag voornamelijk virtueel bestaat, hebben de verschillende teams de opdracht gekregen om een écht prototype op schaal 1:1 te ontwikkelen.(Belga)

Onze partners