Morgan produceert elegante wagens met karakter die ook de Engelse 'way of life' op een verfijnde manier weerspiegelen. Of toch bijna allemaal, want de Aero 8 is eerder aan de brutale kant. Dit model is intussen al 18 jaar op de markt en dus zowat aan het einde van zijn carrière. Om nog een laatste eerbetoon aan dit model te brengen, gaat de constructeur uit Malvern er nog een ultieme Aero GT versie van slechts 8 exemplaren van bouwen.

Deze hypersportieve variant ligt erg dicht bij de Morgan GT3 die schittert in de autosport. Onder zijn lange motorkap schuilt een atmosferische V8 4.8 liter BMW die 367 pk ontwikkelt. De Aero GT kreeg ook een specifiek koetswerk dat met de hand werd aangepast door de vaklui van het merk. Daarbij valt vooral de imposante spoiler op die de link legt naar de racerij.

De 8 beschikbare voertuigen zijn reeds verkocht aan trouwe klanten van het merk en worden tot in de kleinste details gepersonaliseerd naar hun wensen. Momenteel werden nog slechts enkele beelden van de fraaie Aero GT vrijgegeven, in afwachting van zijn onthulling op het Salon van Genève in het voorjaar van 2018. Uiteraard denkt Morgan ook al aan de toekomst en een nieuwe generatie super-Morgans.(Belga)