Moederfabriek van Skoda springt bij

14/01/18 om 12:10 - Bijgewerkt om 12:11

Bron: Belga

Skoda lanceerde afgelopen zomer de Karoq en deze compacte SUV, die onder de Kodiaq wordt gepositioneerd, doet het bijzonder goed. De vraag naar dit Skoda-model - dat overigens ook op het autosalon van Brussel onder de spots staat - is dermate groot dat de Tsjechische constructeur een bijkomende productielijn moest opstarten.

Moederfabriek van Skoda springt bij

Moederfabriek van Skoda springt bij © BELGA

Sinds juli vorig jaar werd de Skoda Karoq in de Tsjechische productiesite van Kvasiny geassembleerd. Skoda investeerde 16,6 miljoen euro om de assemblagefabriek in Mlada Boleslav, zodat ook de Karoq hier kan worden gebouwd. Voortaan worden er dus vier modellen gebouwd in deze productiesite, want naast deze nieuwe lijn voor de Karoq zal Skoda er ook de Fabia en de Fabia Combi, de Rapid en de Rapid Combi maar ook de Ocatvia en de Octavia Combi bouwen.

Het voorbije jaar rolden er in Mlada Boleslav 547.000 nieuw Skoda's van de montageband. De nieuwe Karoq die er nu ook wordt gebouwd, surft vandaag mee op het algemene succes van dit type compacte SUV's en crossovers. Hij maakt het verschil met tal van handige extraatjes in het interieur en wordt op eenvoudig verzoek ook met een digitaal dashboard geleverd. Het ziet er naar uit dat Skoda in een volgende fase ook een nog compactere SUV zal lanceren.(Belga)

Onze partners