Het Japanse merk is vrij discreet aanwezig op onze markt met een gamma dat de laatste jaren sterk werd uitgedund. Nu lijkt Mitsubishi eindelijk werk te maken van een ernstige comeback met enkele nieuwe modellen in de pijplijn. Het eerste resultaat is een compacte SUV of crossover - what's in a name - die zo goed als productieklaar lijkt. Een logische keuze gezien de populariteit van dit segment.

De naam Eclipse circuleert, al werd die niet nog niet officieel bevestigd. Mitsubishi gaf enkel een teaser vrij van een wagen die zich in het gamma tussen de ASX en de Outlander zal nestelen. Hiermee is meteen duidelijk dat dit niet de vervanger of de opvolger wordt van de ASX, die zijn carrière gewoon verderzet.

Over de aandrijving werd nog evenmin iets meegedeeld, maar het ligt voor de hand dat er naast benzine- en dieselmotoren ook wel een hybride variant komt. Meer details en specificaties volgen op het autosalon van Genève dat begin maart zijn deuren opent. (Belga)

Het Japanse merk is vrij discreet aanwezig op onze markt met een gamma dat de laatste jaren sterk werd uitgedund. Nu lijkt Mitsubishi eindelijk werk te maken van een ernstige comeback met enkele nieuwe modellen in de pijplijn. Het eerste resultaat is een compacte SUV of crossover - what's in a name - die zo goed als productieklaar lijkt. Een logische keuze gezien de populariteit van dit segment.De naam Eclipse circuleert, al werd die niet nog niet officieel bevestigd. Mitsubishi gaf enkel een teaser vrij van een wagen die zich in het gamma tussen de ASX en de Outlander zal nestelen. Hiermee is meteen duidelijk dat dit niet de vervanger of de opvolger wordt van de ASX, die zijn carrière gewoon verderzet.Over de aandrijving werd nog evenmin iets meegedeeld, maar het ligt voor de hand dat er naast benzine- en dieselmotoren ook wel een hybride variant komt. Meer details en specificaties volgen op het autosalon van Genève dat begin maart zijn deuren opent. (Belga)