De verdere ontwikkeling en lancering van de Mini Rocketman is eigenlijk een initiatief van Great Wall Motors, een Chinese constructeur die samen met BMW in 2018 de joint-venture Spotlight Automotive aanging. Zij produceren reeds elektrische modellen en willen graag hun aanbod verder uitbreiden. Daarom werd aangedrongen om ook van de fraaie Rocketman een productieversie te ontwikkelen.

De Ora R1 EV van Great Wall Motors leverde daarvoor een uitstekende technische basis met een 33 kWh batterij, die een rijbereik van ongeveer 350 kilometer zou moeten opleveren. En qua design sluit dit nieuwe, compacte model ook mooi aan bij de proporties van het originele concept van de Mini. De oorspronkelijke Mini Rocketman zou gewone verbrandingsmotoren krijgen, maar dat plan lijkt intussen opgeborgen om resoluut voor een toekomstgerichte elektrische aandrijving te kiezen. (Belga)

De verdere ontwikkeling en lancering van de Mini Rocketman is eigenlijk een initiatief van Great Wall Motors, een Chinese constructeur die samen met BMW in 2018 de joint-venture Spotlight Automotive aanging. Zij produceren reeds elektrische modellen en willen graag hun aanbod verder uitbreiden. Daarom werd aangedrongen om ook van de fraaie Rocketman een productieversie te ontwikkelen.De Ora R1 EV van Great Wall Motors leverde daarvoor een uitstekende technische basis met een 33 kWh batterij, die een rijbereik van ongeveer 350 kilometer zou moeten opleveren. En qua design sluit dit nieuwe, compacte model ook mooi aan bij de proporties van het originele concept van de Mini. De oorspronkelijke Mini Rocketman zou gewone verbrandingsmotoren krijgen, maar dat plan lijkt intussen opgeborgen om resoluut voor een toekomstgerichte elektrische aandrijving te kiezen. (Belga)