nieuws

Mini klaar voor Dakar 2018

  • Bijgewerkt om
  • Bron : Belga

Het X-raid Team verdubbelt de inzet in de Dakar 2018. Naast de bekende Mini John Cooper Works Rally verschijnt er ook een gloednieuwe Mini Buggy in de monsterrally die op 6 januari in Peru van start gaat.

Mini scoorde vier overwinningen in Dakar tussen 2012 en 2015 en plaatste drie wagens in de top tien in 2017. In de 40e editie die er nu aankomt, wil het X-raid Team opnieuw de hoofdprijs afschieten en het zet daarvoor de grote middelen in. Het brengt maar liefst zeven Mini's aan de start. Naast de bekende vierwielaangedreven Mini John Cooper Works Rally, stoomde X-raid nu ook een gloednieuwe Mini Buggy met achterwielaandrijving klaar. Dat is geen verrassing want de voorbije twee jaar won de Peugeot 3008 DKR, eveneens een buggy die op sommige trajecten de vierwielaangedreven proto's het nakijken geeft. De Mini Buggy wordt eveneens enkel op de achterwielen aangedreven en maakt gebruik van de 3 liter zescilinder turbomotor die ongeveer 340 pk levert en zijn potentieel reeds toonde in bekende Mini Rally-versie.

Het X-raid Team zet zeven Mini's in de Dakar 2018 in, met tal van gereputeerde piloten, waaronder ex-winnaars, aan het stuur. Mikko Hirvonen, Bryce Menzies en Yazeed Al-Rajhi bemannen de Mini Buggy's, terwijl Orlando Terranova, Jakub Przygonski, Joan "Nani" Roma en Boris Garafulic een Mini Rally ter beschikking krijgen. De Dakar 2018 gaat op 6 januari in Lima, de hoofdstad van Peru, van start. Vervolgens doorkruist de karavaan Bolivia, om op 20 januari 2018 Argentijnse hoofdstad Cordoba te bereiken.(Belga)

Gocar.be