Deze motorisatie wordt gemonteerd in het grootste Mini-model, de Countryman. Deze Mini Cooper S E Countryman ALL4 zal vanaf juni dit jaar bij de dealer staan. De wagen haalt een normverbruik van 2,3 l/100 km, wat neerkomt op een CO2-emissie van 49 g/km. Onder de motorkap zit een 1,5 liter grote driecilinder turbomotor die via een zestrapsautomaat de voorwielen aandrijft. De elektromotor bedient de achterwielen via een tweetrapsversnellingsbak. Via een intelligente sturing tussen de twee motoren kan men van deze Mini een vierwielaandrijver maken.

De Countryman kan ook zuiver elektrisch rijden en haalt daarbij een topsnelheid van 125 km/u. De maximale autonomie op elektriciteit bedraagt 40 km. De lithium-ion batterij wordt onder de achterbank gemonteerd en geniet een garantie van 6 jaar of 100.000 km. Van de kofferruimte blijft 405 liter over en met neergeklapte achterbank stijgt het laadvolume tot 1.275 liter. Deze architectuur werd eerder al door BMW gebruikt voor de plug-in hybride versie van de BMW 2-Reeks Active Tourer.(Belga)

Deze motorisatie wordt gemonteerd in het grootste Mini-model, de Countryman. Deze Mini Cooper S E Countryman ALL4 zal vanaf juni dit jaar bij de dealer staan. De wagen haalt een normverbruik van 2,3 l/100 km, wat neerkomt op een CO2-emissie van 49 g/km. Onder de motorkap zit een 1,5 liter grote driecilinder turbomotor die via een zestrapsautomaat de voorwielen aandrijft. De elektromotor bedient de achterwielen via een tweetrapsversnellingsbak. Via een intelligente sturing tussen de twee motoren kan men van deze Mini een vierwielaandrijver maken.De Countryman kan ook zuiver elektrisch rijden en haalt daarbij een topsnelheid van 125 km/u. De maximale autonomie op elektriciteit bedraagt 40 km. De lithium-ion batterij wordt onder de achterbank gemonteerd en geniet een garantie van 6 jaar of 100.000 km. Van de kofferruimte blijft 405 liter over en met neergeklapte achterbank stijgt het laadvolume tot 1.275 liter. Deze architectuur werd eerder al door BMW gebruikt voor de plug-in hybride versie van de BMW 2-Reeks Active Tourer.(Belga)