De Microlino werd vorige week op het Salon van Genève onthuld en is een piepkleine elektrische stadswagen. Het design is duidelijk geïnspireerd op de BMW Isetta (of Iso Rivolta) uit 1956 en komt dan ook zeer gewaagd en sympathiek over. Net zoals zijn voorganger uit vorige eeuw, maakt de Microlino gebruik van één enkele deur vooraan die toegang geeft tot een zitbank voor twee personen. Het voertuig weegt slechts 400 kg, dat is drie tot vier maal minder dan een gewone auto.

Er is nog weinig bekend over de exacte specificaties, buiten het feit dat de aandrijving gebeurt door een 15 kW sterke elektromotor, die een top toelaat van ongeveer 100 km/u. Het rijbereik zou tussen 100 en 120 km schommelen met een volle batterij. Momenteel noteert Micro Mobility Systems voorbestellingen om de productie van een eerste reeks van 500 voertuigen op te starten. Dat lijkt te lukken, want in Genève zei het bedrijf al meer dan 400 bestelbons binnen te hebben. Net als de Renault Twizy wordt de Microlino als motorfiets ingeschreven en mag hij bestuurd worden een rijbewijs B. De prijs zal tussen de 8 en 12.000 euro schommelen.(Belga)

De Microlino werd vorige week op het Salon van Genève onthuld en is een piepkleine elektrische stadswagen. Het design is duidelijk geïnspireerd op de BMW Isetta (of Iso Rivolta) uit 1956 en komt dan ook zeer gewaagd en sympathiek over. Net zoals zijn voorganger uit vorige eeuw, maakt de Microlino gebruik van één enkele deur vooraan die toegang geeft tot een zitbank voor twee personen. Het voertuig weegt slechts 400 kg, dat is drie tot vier maal minder dan een gewone auto. Er is nog weinig bekend over de exacte specificaties, buiten het feit dat de aandrijving gebeurt door een 15 kW sterke elektromotor, die een top toelaat van ongeveer 100 km/u. Het rijbereik zou tussen 100 en 120 km schommelen met een volle batterij. Momenteel noteert Micro Mobility Systems voorbestellingen om de productie van een eerste reeks van 500 voertuigen op te starten. Dat lijkt te lukken, want in Genève zei het bedrijf al meer dan 400 bestelbons binnen te hebben. Net als de Renault Twizy wordt de Microlino als motorfiets ingeschreven en mag hij bestuurd worden een rijbewijs B. De prijs zal tussen de 8 en 12.000 euro schommelen.(Belga)