Microcar bouwt SUV zonder rijbewijs

16/10/17 om 09:25 - Bijgewerkt om 09:27

Bron: Belga

De SUV-gekte zet zich door in alle segmenten van de automarkt, zelfs bij de autootjes waarvoor je geen rijbewijs nodig hebt. Deze Microcar M.Go 4 Highland X is daarvan een uitstekend voorbeeld. Microcar bouwt al 30 jaar autootjes zonder rijbewijs en hoort sinds 2008 tot de Groep Ligier waardoor vooral het design van de modellen er op vooruit ging. Ook de veiligheid en het comfort van deze brommobielen verbeterde. Vandaag zien we deze Microcar M.Go 4 Highland X, een leuke en vooral compacte interpretatie van een SUV.

De Microcar M.Go 4 Highland X is gebaseerd op het conventionele M.Go model en krijgt bredere spatborden en flanken, specifieke bumpers en aluminium 14-duimsvelgen. Het wagentje wordt aangedreven door een Lombardini-motor (dit merk is een onderdeel van de Kohler Groep). Het gaat om een 478 cc grote tweecilinder dieselmotor die 8 pk levert en over waterkoeling en rechtstreekse brandstofinspuiting beschikt. De motor voldoet aan de Euro 4-norm (de norm voor dit type gemotoriseerde vierwielers) en haalt een topsnelheid van 45 km/u.

Het wagentje is 2.999 mm lang en 1.500 mm breed en is dus erg wendbaar. Op vlak van veiligheid voorziet de constructeur ABS-remmen en airbags. Het gemiddelde verbruik bedraagt 3,6 l/100 km. Voor deze Microcar betaal je ruim 14.000 euro.(Belga)

Onze partners