MG toont glimp van Cyberster

MG profileert zich sterker als elektrisch automerk op de Europese markt. Naast de crossovers en breaks komt er wellicht een elegante en sportieve roadster bij.

MG was ooit een bekend Engels sportwagenmerk dat ter ziele ging en vervolgens in handen kwam van de Chinese autogroep SAIC Motor. Die besloot het roemruchte MG-logo weer van onder het stof te halen voor de lancering van een nieuw gamma geëlektrificeerde voertuigen.

Dat werden vreemd genoeg vooral crossovers. Vanuit marketingoogpunt was dat geen domme zet. Eerst en vooral omdat men zo van de naambekendheid kon profiteren. En daarnaast gaan elektrische crossovers tegenwoordig als zoete broodjes de deur uit.

Mooie aanwinst

Toch heeft SAIC Motor nog enkele ‘folietjes’ in petto voor het nieuwe MG van de 21ste eeuw. Om terug aan te knopen met het merkverleden werd vorig jaar een studiemodel van een sportieve, geëlektrificeerde roadster onthuld die de naam Cyberster droeg. Concrete productieplannen en deadlines werden toen nog niet meegedeeld.

Maar nu zijn er weer nieuwe beelden getoond van deze MG Cyberster, zodat het voor de hand ligt dat de eerder geopperde lanceringsdatum voor een productiemodel (2024) gehaald zal worden. Het zou alleszins een mooie aanwinst zijn voor de sterk groeiende markt van elektrische wagens waar nog enkele opvallende blikvangers ontbreken. Wordt vervolgd.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content