Mercedes toont sedanversie van A-klasse

27/07/18 om 13:29 - Bijgewerkt op 31/07/18 om 15:10

Bron: Belga

De vijfdeursversie van de nieuwe Mercedes A-klasse werd zopas onthuld en vandaag toont Mercedes al een klassiekere 'sedan'-afgeleide van dat model. In feite gaat het om een model met een klassieke koffer. Deze versie zou nog tegen het jaareinde op de markt moeten komen.

Mercedes toont sedanversie van A-klasse

Mercedes toont sedanversie van A-klasse © BELGA

De wagen biedt vrij veel plaats achteraan omwille van de wielbasis die 2,729 meter lang is. Bovendien krijgen de passagiers voldoende hoofdruimte, want het dak helt pas helemaal achteraan af naar beneden. De koffer slikt 420 liter. Verder geniet hij alle technologie die eerder in de nieuwe generatie A-klasse werd aangeboden. We denken hierbij aan het motorgamma, maar eveneens aan de talloze rijhulpsystemen, waarvan sommige zo van de S-klasse werden overgenomen. Verder lanceert Mercedes hier ook het gloednieuwe MBUX-infotainmentsysteem (Mercedes-Benz User Experience).

Mercedes liet eerder dit jaar al een verlengde versie zien van dit model, maar dat is alleen voor de Chinese markt bedoeld. Met de komst van de nieuwe A-klasse zal dit model in een eerste fase de CLA vervangen, maar Mercedes belooft naast deze A-klasse sedan, ook een nieuwe (CLA) coupéversie op basis van deze nieuwe A-klasse. Die zal enkele designtrekjes delen met de jongste CLS, net zoals bij zijn voorganger. (Belga)

Lees meer over:

Onze partners