Mercedes toont interieur nieuwe A-klasse

28/11/17 om 07:29 - Bijgewerkt om 07:31

Bron: Belga

Volgend jaar vervangt Mercedes de compacte A-klasse en het ziet er naar uit dat de nieuwe versie een veel ruimer interieur zal krijgen. Hoewel over het koetswerkdesign nog niet wordt gerept, start de Duitse luxeconstructeur de teasingcampagne van het nakende model. Op deze eerste beelden wordt het interieur getoond.

Mercedes toont interieur nieuwe A-klasse

Mercedes toont interieur nieuwe A-klasse © BELGA

De actuele versie brak duidelijk met de eerste generaties A, men stapte immers af van het MPV-design (met inbegrip van de dubbele bodem die voor extra veiligheid zorgde bij een aanrijding) en koos voor een meer dynamische vormgeving zodat de A eerder aansloot bij de Audi A3 en de BMW 1-reeks. Het dashboard van de nieuwe A bestaat uit twee horizontale elementen waartussen een sleuf werd voorzien. Optioneel wordt hier ook een sfeerverlichting gemonteerd zodat het bovenste gedeelte van de boordplank lijkt te zweven.

De ronde ventilatieopeningen blijven behouden en worden eveneens voorzien van sfeerverlichting, die overigens ook in de deurpanelen terugkomt. Verder monteert het merk met de ster (standaard) het digitale dashboard (widescreen cockpit) met de twee naast elkaar opgestelde schermen, zoals we dat eerder in de veel grotere E-klasse te zien kregen. De constructeur gaat er prat op dat er meer zitruimte achterin kwam en ook de kofferruimte werd 29 liter groter en slikt voortaan 370 liter. Tot slot werd de laadopening 20 cm breder en zou het overzicht voor de bestuurder beter zijn.(Belga)

Onze partners