Mercedes toont EQ C

06/09/18 om 08:59 - Bijgewerkt om 09:00

Bron: Belga

Vorig jaar gaf Mercedes te kennen dat het een nieuw merk (EQ) in het leven zou roepen dat alleen zuiver elektrische modellen op de markt zou brengen. Een eerste concept die op het salon van Parijs werd getoond, was een elektrisch aangedreven SUV-model.

Mercedes toont EQ C

Mercedes toont EQ C © BELGA

Vandaag toont Mercedes de uiteindelijk versie en deze EQC en het wordt meteen duidelijk dat die erg dicht aanleunt bij EQ Generation conceptversie. Het gaat dus om een midsize SUV die 4,7 meter lang is. EQ gebruikt een specifiek platform dat uitsluitend voor elektroaandrijving werd ontwikkeld. Daarop wordt voor- en achteraan een elektromotor gemonteerd die eenn systeemvermogen van 408 pk realiseren. Met zoveel vermogen moet dit eerste EQ-model in 5,1 seconden van 0 tot 100 km/u spurten.

De batterij heeft een opslagcapaciteit van 80 kWh en de constructeur geeft aan dat de wagen gemiddels 22,2 kWh zal verbruiken. Wanneer men meet volgens de realistische WLTP-meetmethode zou hij een rijbereik van 400 km bieden. Hij zal i de Duitse productiesite van Bremen worden gebouwd en de productie zal begin volgend jaar worden opgestart.(Belga)