De auto-industrie is er een van de belangrijkste economische sectoren. Het is meteen goed voor 20 % van de export van het land. Ook General Motors heeft er een motorenfabriek in Szentgotthard terwijl Suzuki, Audi en Mercedes er volledige auto's assembleren. Het merk met de ster bouwt er de fabriek van Kecskemet, op 85 km ten zuidoosten van Budapest. Er worden jaarlijks al 180.000 voorwielaangedreven modellen (B, CLA coupé en CLA shooting brake) gebouwd. De site biedt werk aan 4.000 medewerkers.

Mercedes gaat binnenkort een bijkomende fabriek openen in Kecskemet. Het gaat om een bijzonder moderne en flexibele productiefasciliteit waar modellen met voor- of achterwielaandrijving kunnen worden gebouwd. Er komt een lakstraat, een assemblagelijn en een ganse site voor toeleveranciers. Deze belangrijke investering (1 miljoen euro) moet 2.500 nieuwe banen creëren en ook nog tal van jobs bij de toeleveranciers in Hongarije en Duitsland. Deze tweede productiesite van Kecskemet zal eind van dit decennium de deuren openen. (Belga)

De auto-industrie is er een van de belangrijkste economische sectoren. Het is meteen goed voor 20 % van de export van het land. Ook General Motors heeft er een motorenfabriek in Szentgotthard terwijl Suzuki, Audi en Mercedes er volledige auto's assembleren. Het merk met de ster bouwt er de fabriek van Kecskemet, op 85 km ten zuidoosten van Budapest. Er worden jaarlijks al 180.000 voorwielaangedreven modellen (B, CLA coupé en CLA shooting brake) gebouwd. De site biedt werk aan 4.000 medewerkers. Mercedes gaat binnenkort een bijkomende fabriek openen in Kecskemet. Het gaat om een bijzonder moderne en flexibele productiefasciliteit waar modellen met voor- of achterwielaandrijving kunnen worden gebouwd. Er komt een lakstraat, een assemblagelijn en een ganse site voor toeleveranciers. Deze belangrijke investering (1 miljoen euro) moet 2.500 nieuwe banen creëren en ook nog tal van jobs bij de toeleveranciers in Hongarije en Duitsland. Deze tweede productiesite van Kecskemet zal eind van dit decennium de deuren openen. (Belga)