Mercedes onthult nieuwe Maybach

23/04/18 om 11:46 - Bijgewerkt om 11:47

Bron: Belga

Mercedes zal op het Autosalon van Peking een nieuwe Maybach concept car onthullen. Dit is de voorloper van een uiterst luxueuze SUV.

Mercedes onthult nieuwe Maybach

Mercedes onthult nieuwe Maybach © BELGA

Ook de topsegmenten neigen meer en meer naar SUV-modellen. Daarom is de Maybach Ultimate Luxury misschien geen complete verrassing. De luxe-afdeling van Mercedes trekt binnen enkele dagen het doek van een nieuw studiemodel dat een voorproefje geeft van een nakend model. Afgaande op de eerste beelden wordt dit model immers geen statige limousine, maar heeft het de trekken van een premium SUV die hoger in de veren staat. Wel heeft deze wagen vier deuren en een kofferbak waardoor hij zich toch duidelijk onderscheidt van het bestaande aanbod.

De Maybach Ultimate Luxury zou op de vier wielen aangedreven worden door vier elektromotoren die een gezamenlijk vermogen van 750 pk leveren, terwijl een batterij van 80 kWh een rijbereik van een goede 500 kilometer moet verzekeren. Verder tonen de eerste beelden ook een uiterste luxueus afgewerkt interieur met nappaleder en zelfs roze goud, dat plaats biedt aan vier personen. Meer nieuws en details worden binnen enkele dagen vrijgegeven.(Belga)

Onze partners