Mercedes onthult nieuwe G Klasse

15/01/18 om 16:10 - Bijgewerkt om 16:11

Bron: Belga

Nadat eerder al enkele foto's waren gelekt, is de nieuwe Mercedes G Klasse nu ook officieel voorgesteld. De Duitse 4x4-legende leeft verder.

Mercedes onthult nieuwe G Klasse

Mercedes onthult nieuwe G Klasse © BELGA

De Mercedes G Klasse behoudt zijn gekende hoekige stijl en blijft daarmee zijn roemrucht verleden hondstrouw. Toch onderging de robuuste terreinwagen heel wat veranderingen met een opfrisbeurt van het koetswerk en het interieur, een ruimere uitrusting en een technische update.

De uiterlijke aanpassingen mogen discreet worden genoemd, zodat je al een echte kenner moet zijn om de nieuwe generatie meteen van zijn voorganger te kunnen onderscheiden. Toch geven de led-lichtblokken en de gladdere en meer afgeronde koetswerkpanelen de G Klasse een iets moderner en verfijnder voorkomen zodat de terreinwagen er weer voor vele jaren tegenaan kan.

Vooral het interieur werd steviger onder handen genomen en kreeg een luxueuzere uitdossing in een stijl die meer in de lijn ligt van de rest van het Mercedes-gamma. Opvallend daarbij zijn de 12,3" digitale schermen van het infotainmentsysteem die de bestuurder en de passagiers alle nodige informatie verschaffen. Meteen is er ook wat meer ruimte aan boord doordat de stoelen meer naar achter werden geplaatst. Zo heb je achteraan voortaan 15 centimeter extra beenruimte.

De G Klasse blijft nog steeds een echte terreinploeteraar met een ladderchassis met starre achteras en een onafhankelijke voorophanging, een aanrijhoek van 31 graden en een waaddiepte van 70 centimeter. De nieuwe G-Mode helpt daarbij ook een handje met een specifieke instelling van de transmissie, de demping en de stuurinrichting. In de G500 zorgt de 4 liter V8, goed voor 422 pk en 610 Nm, voor de aandrijving. Een 9-treapsautomaat sluist 40% van die power naar de voorwielen, en de rest naar de achteras. De nieuwe Mercedes G Klasse staat tegen de zomer in de showrooms met een prijskaartje van wellicht een goede 100.000 euro.(Belga)

Onze partners