De toekomstige klanten uit de transportsector verwachten van deze elektrische bestelwagen dezelfde efficiëntie en betrouwbaarheid als op de versies met een verbrandingsmotor. Daarom waren ook de recente wintertesten belangrijk in het ontwikkelingsprogramma van de Mercedes eSprinter. Het team onderwierp de nieuwe elektrische bestelwagen wekenlang aan uithoudingstesten in het noorden van Zweden, bij temperaturen tot -30C. Met een rijbereik van ongeveer 150 kilometer (met de 55 kWh batterij, en een maximum lading van 900 kilogram) is de eSprinter vooral geschikt voor leveringen op vrij korte afstand in de periferie. Uit de wintertesten bleek dat zelfs in die barre omstandigheden een autonomie 100 kilometer haalbaar was.

Aanvankelijk zal de eSprinter aangeboden worden als bestelwagen met een hoog dak en een maximaal laadvolume van 10,5 kubieke meter, net zoals de 'gewone' Sprinter. De elektromotor produceert een vermogen van 85 kW en een koppel van 300 Nm. Net zoals bij de eVito kan de topsnelheid op 80, 100 of 120 km/u ingesteld worden, naargelang het gebruik van de bestelwagen.(Belga)

De toekomstige klanten uit de transportsector verwachten van deze elektrische bestelwagen dezelfde efficiëntie en betrouwbaarheid als op de versies met een verbrandingsmotor. Daarom waren ook de recente wintertesten belangrijk in het ontwikkelingsprogramma van de Mercedes eSprinter. Het team onderwierp de nieuwe elektrische bestelwagen wekenlang aan uithoudingstesten in het noorden van Zweden, bij temperaturen tot -30C. Met een rijbereik van ongeveer 150 kilometer (met de 55 kWh batterij, en een maximum lading van 900 kilogram) is de eSprinter vooral geschikt voor leveringen op vrij korte afstand in de periferie. Uit de wintertesten bleek dat zelfs in die barre omstandigheden een autonomie 100 kilometer haalbaar was.Aanvankelijk zal de eSprinter aangeboden worden als bestelwagen met een hoog dak en een maximaal laadvolume van 10,5 kubieke meter, net zoals de 'gewone' Sprinter. De elektromotor produceert een vermogen van 85 kW en een koppel van 300 Nm. Net zoals bij de eVito kan de topsnelheid op 80, 100 of 120 km/u ingesteld worden, naargelang het gebruik van de bestelwagen.(Belga)