Ondanks de massale kritiek die er vandaag over dieselmotoren wordt gegeven, gelooft Mercedes dat er nog een mooie toekomst bestaat voor deze technologie. "Volgens ons zijn dieselmotoren onontbeerlijk voor vrachtwagens en voor personenwagens als men de CO2 emissie van voertuigen wil terugdringen", weet Prof. Dr. Thomas Weber. Hij staat aan het hoofd van de onderzoeksafdeling van Mercedes. Precies om die reden lanceert de constructeur uit Stuttgart een gloednieuwe zelfontbrander.

Intern krijgt die motor de codenaam OM 654. De motor is beschikbaar met verschillende vermogens en kan zowel dwars als in de lengterichting worden gemonteerd. Op die manier is hij zowel inzetbaar voor achterwiel-, vierwiel- als voor voorwielaangedreven wagens. Onder de motorkap van de E 220d zal deze aluminium viercilindermotor 194 pk ontwikkelen (tegenover 170 pk voor de actuele 220d). Mercedes voegt eraan toe dat het verbruik en de CO2 emissie 13 % lager liggen dan bij de huidige versie. (Belga)

Ondanks de massale kritiek die er vandaag over dieselmotoren wordt gegeven, gelooft Mercedes dat er nog een mooie toekomst bestaat voor deze technologie. "Volgens ons zijn dieselmotoren onontbeerlijk voor vrachtwagens en voor personenwagens als men de CO2 emissie van voertuigen wil terugdringen", weet Prof. Dr. Thomas Weber. Hij staat aan het hoofd van de onderzoeksafdeling van Mercedes. Precies om die reden lanceert de constructeur uit Stuttgart een gloednieuwe zelfontbrander. Intern krijgt die motor de codenaam OM 654. De motor is beschikbaar met verschillende vermogens en kan zowel dwars als in de lengterichting worden gemonteerd. Op die manier is hij zowel inzetbaar voor achterwiel-, vierwiel- als voor voorwielaangedreven wagens. Onder de motorkap van de E 220d zal deze aluminium viercilindermotor 194 pk ontwikkelen (tegenover 170 pk voor de actuele 220d). Mercedes voegt eraan toe dat het verbruik en de CO2 emissie 13 % lager liggen dan bij de huidige versie. (Belga)