Na de lancering van de nieuwe Mercedes CLA was het uitkijken naar een potente variant. Een groot mysterie was dat niet, want er bestond reeds een AMG A 35 op basis van de gekende hatchbackversie. De CLA kreeg dezelfde behandeling met een aangepaste uitdossing en uiteraard een pak meer pk's onder de motorkap.

De 2 liter-turbomotor levert namelijk 306 pk en dat vermogen staat borg voor spetterende prestaties: 0 tot 100 km/u lukt in slechts 4,9 seconden en de topsnelheid loopt op tot 250 km/u. De AMG CLA 35 heeft vierwielaandrijving en schakelen gebeurt semi-automatisch met de 7G-DCT transmissie met dubbele koppeling. Het normverbruik bedraagt 7,2 l/100 km, wat uiteraard enkel haalbaar is als de horde pk's stevig in toom wordt gehouden.

Uiterlijk herken je de AMG CLA 35 aan zijn specifieke grille en de dubbele uitlaatpijpen, terwijl binnenin vooral de sportzetels en een specifieke aankleding de exclusiviteit van dit model onderstrepen. Mooi speelgoed deze AMG CLA 35, maar uiteraard blijven liefhebbers hunkeren naar de ultieme sportieve versie, de AMG 45 die meer dan 400 pk zou produceren.(Belga)

Na de lancering van de nieuwe Mercedes CLA was het uitkijken naar een potente variant. Een groot mysterie was dat niet, want er bestond reeds een AMG A 35 op basis van de gekende hatchbackversie. De CLA kreeg dezelfde behandeling met een aangepaste uitdossing en uiteraard een pak meer pk's onder de motorkap.De 2 liter-turbomotor levert namelijk 306 pk en dat vermogen staat borg voor spetterende prestaties: 0 tot 100 km/u lukt in slechts 4,9 seconden en de topsnelheid loopt op tot 250 km/u. De AMG CLA 35 heeft vierwielaandrijving en schakelen gebeurt semi-automatisch met de 7G-DCT transmissie met dubbele koppeling. Het normverbruik bedraagt 7,2 l/100 km, wat uiteraard enkel haalbaar is als de horde pk's stevig in toom wordt gehouden.Uiterlijk herken je de AMG CLA 35 aan zijn specifieke grille en de dubbele uitlaatpijpen, terwijl binnenin vooral de sportzetels en een specifieke aankleding de exclusiviteit van dit model onderstrepen. Mooi speelgoed deze AMG CLA 35, maar uiteraard blijven liefhebbers hunkeren naar de ultieme sportieve versie, de AMG 45 die meer dan 400 pk zou produceren.(Belga)