Mercedes GLE aangepast

De Mercedes GLE krijgt een update en extra (elektrisch) vermogen.
Gert Verhoeven

Mercedes update de stoere SUV-versie van de E-Klasse. De vernieuwde GLE kreeg een aangepaste neus met hertekende koplampen. Onderhuids komt er vooral extra vermogen bij.

Mercedes nam zowel de GLE als de daarvan afgeleide coupéversie onder handen die sinds 2018 op de markt is. Het vernieuwde model van deze ruim bemeten SUV is te herkennen aan de bijgewerkte neus met een nieuw radiatorrooster en koplampen die doorgedreven gebruik maken van ledtechnologie. Opvallend zijn de verschillen de horizontale ledstrips  die in de unit worden geïntegreerd. Ook achteraan zitten er lichtdiodes. 

Mild hybride

Onder de motorkap voorziet Mercedes extra vermogen en die pk’s zijn elektrisch. Voor de 3.0 dieselversies (300d en350d) komt er mild hybride versterking via een 48 Volt systeem. Deze modellen hoeven nooit aan de stekker en de elektromotor levert een bijkomende ondersteuning (boost) tot 20 pk. De GLE 450 op benzine beschikt over dezelfde technologie. Elke GLE krijgt ook een automatische versnellingsbak en vierwielaandrijving zodat deze SUV het asfalt kan verlaten of een flinke aanhangwagen mag slepen.

Mercedes voorziet eveneens hybride stekkerversies waarvan de zuiver elektrische autonomie verder wordt opgetrokken. Op benzine is er de GLE 400 e die gebruik maakt van de vertrouwde tweeliter viercilindermotor. Dankzij een batterij van 31,2 kWh en een forse elektromotor biedt deze een systeemvermogen van 280 kW en 600 Nm. Er is eveneens een dieselalternatief met dezelfde elektrische ondersteuning, goed voor een output van 245 kW en 750 Nm. De zuiver elektrische actieradius bedraagt in beide gevallen iets meer dan 100 km. 

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content