Eerder lanceerde Mercedes al de E-Klasse berline, de breakversie en de avontuurlijke Allroad-variante met 4Matic vierwielaandrijving. Met de komst van de cabriolet is het gamma volledig. Deze cabrio is weldegelijk op het onderstel van de E gebouwd en is daarom aanzienlijk langer dan zijn voorganger die op de architectuur van de C stond. Dit vertaalt zich in een grote koffer en riante beenruimte voor de inzittenden achteraan want ook deze versie van de E is een volwaardige vierzitter.

De technologie van de bestaande E wordt overgenomen dus ook hier zien we de twee schermen op het dashboard en qua rijhulpmiddelen zet deze E de toon voor zijn concurrenten. Ook de semi-autonome rijfunctie voor de snelweg is beschikbaar. Mercedes kiest voor een stoffen kap die in verschillende kleuren wordt geleverd. Ze opent automatisch in 20 seconden en de gehaaste cabriorijder hoeft daar niet eens voor te stoppen. De bediening van de kap werk echter enkel beneden de 50 km/u. De constructeur moteert ook de Airscarf en de Aircap om turbulenties te voorkomen en warme lucht in de nek van de (voorste) inzittenden te blazen. Het motorgamma wordt van de bestaande E overgenomen, net als de automatisch transmissie. Wie wil, kan hem ook met 4Matic vierwielaandrijving bestellen.(Belga)

Eerder lanceerde Mercedes al de E-Klasse berline, de breakversie en de avontuurlijke Allroad-variante met 4Matic vierwielaandrijving. Met de komst van de cabriolet is het gamma volledig. Deze cabrio is weldegelijk op het onderstel van de E gebouwd en is daarom aanzienlijk langer dan zijn voorganger die op de architectuur van de C stond. Dit vertaalt zich in een grote koffer en riante beenruimte voor de inzittenden achteraan want ook deze versie van de E is een volwaardige vierzitter. De technologie van de bestaande E wordt overgenomen dus ook hier zien we de twee schermen op het dashboard en qua rijhulpmiddelen zet deze E de toon voor zijn concurrenten. Ook de semi-autonome rijfunctie voor de snelweg is beschikbaar. Mercedes kiest voor een stoffen kap die in verschillende kleuren wordt geleverd. Ze opent automatisch in 20 seconden en de gehaaste cabriorijder hoeft daar niet eens voor te stoppen. De bediening van de kap werk echter enkel beneden de 50 km/u. De constructeur moteert ook de Airscarf en de Aircap om turbulenties te voorkomen en warme lucht in de nek van de (voorste) inzittenden te blazen. Het motorgamma wordt van de bestaande E overgenomen, net als de automatisch transmissie. Wie wil, kan hem ook met 4Matic vierwielaandrijving bestellen.(Belga)