De Duitse autobouwer Mercedes-Benz heeft in september 142.994 wagens verkocht, een stijging van 15,9 procent op jaarbasis en de beste maand ooit voor het merk met de ster.

Vooral in China kende de verkoop een boost, met een toename van 21 procent in september. De populairste modellen zijn de compacte wagens, waaronder de CLA vierdeurs Coupé. Ook de (ver)nieuw(d)e wagens in de Klasse S en E doen het zeer goed.

In de eerste negen maanden van 2013 verkocht het dochterbedrijf van Daimler 1,06 miljoen wagens, een stijging met 10,1 procent op jaarbasis. Mercedes-Benz stevent dus ook af op een nieuw verkooprecord voor 2013.

'Nooit eerder heeft Mercedes-Benz meer auto's verkocht in één maand tijd dan in september 2013,' zegt saleshoofd Joachim Schmidt in de mededeling. 'Als we de voorbije negen maanden bekijken, dan kunnen we gerust stellen dat we opnieuw een recordjaar zullen boeken.'

De Duitse autobouwer Mercedes-Benz heeft in september 142.994 wagens verkocht, een stijging van 15,9 procent op jaarbasis en de beste maand ooit voor het merk met de ster.Vooral in China kende de verkoop een boost, met een toename van 21 procent in september. De populairste modellen zijn de compacte wagens, waaronder de CLA vierdeurs Coupé. Ook de (ver)nieuw(d)e wagens in de Klasse S en E doen het zeer goed.In de eerste negen maanden van 2013 verkocht het dochterbedrijf van Daimler 1,06 miljoen wagens, een stijging met 10,1 procent op jaarbasis. Mercedes-Benz stevent dus ook af op een nieuw verkooprecord voor 2013.'Nooit eerder heeft Mercedes-Benz meer auto's verkocht in één maand tijd dan in september 2013,' zegt saleshoofd Joachim Schmidt in de mededeling. 'Als we de voorbije negen maanden bekijken, dan kunnen we gerust stellen dat we opnieuw een recordjaar zullen boeken.'