Op het Salon van Genève stelde Mercedes de AMG GT Concept voor. Een voorproefje van de langverwachte uitbreiding van het gamma met een ruimer en gezinsvriendelijker model dat plaats biedt aan vier personen en hun bagage. Een logisch vervolg op de GT-tweezitter met de nodige kans op slagen gezien het succes van gelijkaardige coupés, met uiteraard de Porsche Panamera voorop.

Dit vierwielaangedreven studiemodel pakt ook uit met groene technologie die nog steeds hoge prestaties verzekert. Voor de aandrijving zorgt een ruim 800 pk sterke hybride die een 4.0 V8 benzinemotor combineert met een elektromotor op de achteras, waarmee de sprint van 0 tot 100 km/u lukt in minder dan drie seconden. Mooie technologiesnufjes zijn de actieve stroomlijn in de voorbumper en de camera's op de flanken die als zijspiegels fungeren. Voorlopig gaat het nog over een conceptauto in afwachting van het productiemodel dat er in 2019 zou aankomen.(Belga)

Op het Salon van Genève stelde Mercedes de AMG GT Concept voor. Een voorproefje van de langverwachte uitbreiding van het gamma met een ruimer en gezinsvriendelijker model dat plaats biedt aan vier personen en hun bagage. Een logisch vervolg op de GT-tweezitter met de nodige kans op slagen gezien het succes van gelijkaardige coupés, met uiteraard de Porsche Panamera voorop.Dit vierwielaangedreven studiemodel pakt ook uit met groene technologie die nog steeds hoge prestaties verzekert. Voor de aandrijving zorgt een ruim 800 pk sterke hybride die een 4.0 V8 benzinemotor combineert met een elektromotor op de achteras, waarmee de sprint van 0 tot 100 km/u lukt in minder dan drie seconden. Mooie technologiesnufjes zijn de actieve stroomlijn in de voorbumper en de camera's op de flanken die als zijspiegels fungeren. Voorlopig gaat het nog over een conceptauto in afwachting van het productiemodel dat er in 2019 zou aankomen.(Belga)