Mclaren heeft de wind in de zeilen en blijft zijn modellenoffensief verderzetten. Zo krijgt de Sport Series er een nieuwe variant bij: de 570GT. Dit model mikt op de dagelijkse rijder en biedt daarom wat meer comfort en functionaliteit. Zo werden de veerwegen van de ophanging iets langer om hobbels en putten op de openbare weg beter te verteren en werd de bagageruimte achterin uitgebreid tot 350 liter en ook makkelijker toegankelijk dankzij een wijd openzwaaiende glazen klep, genaamd Touring Deck.

Samen met het glazen dak zorgt dat voor een zee van licht in het interieur waar het zo extra aangenaam toeven wordt. In de wagen is het ook wat stiller dankzij een aangepast uitlaatsysteem met een betere geluiddemping dat beter aansluit bij het Grand Tourisme karakter van de nieuwe variant van de 570. De riante uitrusting met onder meer een lederen bekleding en de nodige elektronische snufjes blijft uiteraard behouden.

Voor de aandrijving zorgt nog steeds de bekende 570 pk sterke 3,8 liter V8-biturbo. Daarmee spurt de McLaren in 3,4 seconden van 0 tot 100 km/u en haalt een top van 328 km/u. Dat is iets trager dan de 'S', maar eenvoudig te verklaren door het hogere gewicht (1.350 kg) te wijten aan de extra uitrusting. (Belga)

Mclaren heeft de wind in de zeilen en blijft zijn modellenoffensief verderzetten. Zo krijgt de Sport Series er een nieuwe variant bij: de 570GT. Dit model mikt op de dagelijkse rijder en biedt daarom wat meer comfort en functionaliteit. Zo werden de veerwegen van de ophanging iets langer om hobbels en putten op de openbare weg beter te verteren en werd de bagageruimte achterin uitgebreid tot 350 liter en ook makkelijker toegankelijk dankzij een wijd openzwaaiende glazen klep, genaamd Touring Deck. Samen met het glazen dak zorgt dat voor een zee van licht in het interieur waar het zo extra aangenaam toeven wordt. In de wagen is het ook wat stiller dankzij een aangepast uitlaatsysteem met een betere geluiddemping dat beter aansluit bij het Grand Tourisme karakter van de nieuwe variant van de 570. De riante uitrusting met onder meer een lederen bekleding en de nodige elektronische snufjes blijft uiteraard behouden.Voor de aandrijving zorgt nog steeds de bekende 570 pk sterke 3,8 liter V8-biturbo. Daarmee spurt de McLaren in 3,4 seconden van 0 tot 100 km/u en haalt een top van 328 km/u. Dat is iets trager dan de 'S', maar eenvoudig te verklaren door het hogere gewicht (1.350 kg) te wijten aan de extra uitrusting. (Belga)