nieuws

Mazda onthult nieuwe 6

  • Bijgewerkt om
  • Bron : Belga

Op het Salon van Los Angeles heeft Mazda de nieuwe 6 voorgesteld. Naast een lichte uiterlijke opfrisbeurt, vallen vooral de nieuwe interieurafwerking in Sen-hout en de SkyActiv-G-motor met cilinderuitschakeling op.

Het koetswerk van de 6 werd lichtjes gerestyled om beter te voldoen aan de nieuwe huisstijl die met de CX-5 werd ingezet. Zo bemerk je in de snuit een imposantere grille met een chroomlijst die doorloopt tot aan de smallere lichtblokken. Ook het interieur werd opgefrist met als voornaamste nieuw element een mogelijke afwerking in hoogwaardig Sen-hout dat het geheel een stijlvolle en authentieke Japanse toets geeft. ) Het belangrijkste nieuws schuilt echter onder de motorkap waar Mazda de SkyActiv-G 2.5T benzinekrachtbron met cilinderuitschakeling introduceert. Daarmee kan deze vierpitter bij lage belasting op slechts twee cilinders draaien om minder te verbruiken.

Tenslotte kreeg ook de veiligheidsuitrusting een upgrade met een variabele snelheidsregelaar die bij alle snelheden functioneert en een nieuwe 360° omgevingscamera.(Belga)

Gocar.be