Sinds 1 februari is de lage emissiezone in Antwerpen verboden terrein voor wagens die te vervuilend zijn. De getroffen bestuurder konden op 1 februari toch nog de stad in dankzij het "Emission Switch"-initiatief van Mazda. Op de parking van De Singel, een belangrijke invalsweg van de stad, had Mazda een vloot auto's opgesteld voor mensen die hun "vuile" wagen voor één dag wilden ruilen voor een Mazda. Op die manier waren ze toch nog welkom in de binnenstad. Op de eerste dag van de lage emissie zone organiseerde Mazda deze "Emission Switch".

Aan de bezoekers werd gevraagd om na te kijken of hun wagen nog welkom was in de Antwerpse metropool. Als dat niet het geval bleek, had Mazda een alternatief voorzien. De onfortuinlijke bestuurders mochten hun wagen - die niet aan de juiste normen voldeed - op de parking achterlaten en verder rijden met een geleende Mazda voor één dag. Deze actie maakte duidelijk dat er heel veel bestuurders niet of nauwelijks geïnformeerd waren over de emissie van hun wagen.(Belga)

Sinds 1 februari is de lage emissiezone in Antwerpen verboden terrein voor wagens die te vervuilend zijn. De getroffen bestuurder konden op 1 februari toch nog de stad in dankzij het "Emission Switch"-initiatief van Mazda. Op de parking van De Singel, een belangrijke invalsweg van de stad, had Mazda een vloot auto's opgesteld voor mensen die hun "vuile" wagen voor één dag wilden ruilen voor een Mazda. Op die manier waren ze toch nog welkom in de binnenstad. Op de eerste dag van de lage emissie zone organiseerde Mazda deze "Emission Switch". Aan de bezoekers werd gevraagd om na te kijken of hun wagen nog welkom was in de Antwerpse metropool. Als dat niet het geval bleek, had Mazda een alternatief voorzien. De onfortuinlijke bestuurders mochten hun wagen - die niet aan de juiste normen voldeed - op de parking achterlaten en verder rijden met een geleende Mazda voor één dag. Deze actie maakte duidelijk dat er heel veel bestuurders niet of nauwelijks geïnformeerd waren over de emissie van hun wagen.(Belga)