Mazda CX-3 krijgt update

Mazda CX-3 krijgt update © BELGA

Mazda gaf zijn compacte SUV een opfrisbeurt die hem ook een nieuwe, schonere 1.8 dieselmotor oplevert.

De uiterlijke aanpassingen aan de vernieuwde Mazda CX-3 zijn bescheiden te noemen met vooral de hertekende achterlichten die in het oog springen. In het interieur werd de middenconsole lichtjes hertekend om een plekje te vinden voor de nieuwe elektrische parkeerrem. Daarnaast werd de uitrusting verder uitgebreid met extra veiligheidsitems, zoals een voetgangersdetectie bij nacht, een efficiëntere cruise control en een elektrochrome binnenspiegel. Verder onderging ook de ophanging aanpassingen en zijn er een nieuw multimediasysteem met Apple CarPlay en Android Auto en nieuwe bandenmaten verkrijgbaar.

Het belangrijkste nieuws schuilt echter onder de motorkap waar de bekende 1.5 turbodiesel plaats ruimt voor de nieuwe 1.8 SkyActiv-D. Deze krachtbron produceert 115 pk, kan gekoppeld worden aan een manuele of een automatische zesversnellingsbak en is uitgerust met een NOx-filter om de emissies verder te beperken. Hiermee voldoet de 1.8 SkyActiv-D aan de Euro 6d-Temp-uitstootnormen en bedraagt zijn verbruik op de WLTP-cyclus tussen 4,4 en 5,2 l/100 km, wat overstemt met een CO2-uitstoot van 114 tot 137 g/km.

Op benzine is er keuze uit twee vermogensversies van de 2.0 SkyActiv-G: 121 en 150 pk. Hiermee ligt het normverbruik tussen de 6,1 en 7,0 l/100 km (of 140 tot 160 g CO2/km).(Belga)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content