Mazda Coupé Vision concept

26/10/17 om 09:35 - Bijgewerkt om 09:37

Bron: Belga

Op het salon van Tokio toont Mazda maar liefst twee conceptwagens. De eerste is de KAI-concept die vooral een vernieuwende motortechnologie wil bieden onder de motorkap. Voor de volgende generatie Mazda 3 is er ook de Vision Coupé concept.

Mazda Coupé Vision concept

Mazda Coupé Vision concept © BELGA

Die laatste is een elegant vormgegeven coupé die vier deuren telt. De Japanners kozen andermaal voor het Kodo-design - dat ook in de rest van het actuele gamma is terug te vinden - waarbij men streeft naar ideale proporties. Hoewel deze coupé over geraffineerde vormen beschikt, blijft het koetswerk eerder sober en is het ontdaan van niet-essentiële elementen.

Op dit ogenblik wil Mazda enkel iets kwijt over de vormtaal van deze conceptwagen. Of dit ook de voorbode is van een productiemodel, is niet zeker maar het zou een opvolger kunnen worden voor de RX-8. Tot slot toont Mazda in zijn thuisbasis ook nog een update voor de succesvolle MX-5 roadster die sinds 2015 op de markt is. De veranderingen blijven beperkt. Optisch komen er enkele nieuwe kleuren. Onderhuids komt er een aangepast stopstart-systeem en ook de afstelling van het onderstel en de stuurinrichting zouden aangepast zijn. Optioneel zal men ook voor adaptieve ledkoplampen kunnen kiezen. De update heeft zowel betrekking op de roadster als op de RF-versie met hard wegklapdak. (Belga)

Onze partners