Deze plaatjes geven nog slechts een indruk van het koetswerk, maar daaruit blijkt al dat de eerste SUV van Maserati stevig uit de kluiten is gewassen. Het merk met de drietand in het logo wil met dit nieuwe model weer een nieuw marktsegment aanboren om zijn klantenbestand verder uit te breiden. Dat is zeker geen domme zet, als men kijkt welk succes Porsche oogst met de Cayenne en de Macan, en dat ook verscheidene andere prestigemerken die toer op gaan en op hun beurt een super-exclusieve SUV lanceren.

De nieuwe Maserati zal Levante heten en brengt uiteraard de gekende Italiaanse styling en verfijning, die typisch is voor de GT's en berlines van het huis. Op technisch vlak is er uiteraard een link met de bestaande modellen. De Levante maakt gebruik van de gekende benzine- en dieselmotoren uit het gamma, alsook de vierwielaandrijving en de 8-trapsautomaat. De eerste exemplaren worden deze zomer geleverd, eerst in Europa en later in de rest van de wereld.(Belga)

Deze plaatjes geven nog slechts een indruk van het koetswerk, maar daaruit blijkt al dat de eerste SUV van Maserati stevig uit de kluiten is gewassen. Het merk met de drietand in het logo wil met dit nieuwe model weer een nieuw marktsegment aanboren om zijn klantenbestand verder uit te breiden. Dat is zeker geen domme zet, als men kijkt welk succes Porsche oogst met de Cayenne en de Macan, en dat ook verscheidene andere prestigemerken die toer op gaan en op hun beurt een super-exclusieve SUV lanceren. De nieuwe Maserati zal Levante heten en brengt uiteraard de gekende Italiaanse styling en verfijning, die typisch is voor de GT's en berlines van het huis. Op technisch vlak is er uiteraard een link met de bestaande modellen. De Levante maakt gebruik van de gekende benzine- en dieselmotoren uit het gamma, alsook de vierwielaandrijving en de 8-trapsautomaat. De eerste exemplaren worden deze zomer geleverd, eerst in Europa en later in de rest van de wereld.(Belga)