Magazine Motor Trend beloont Alfa Giulia als Auto van het jaar 2018

05/12/17 om 07:16 - Bijgewerkt om 08:05

Bron: Belga

Journalisten van het Amerikaanse tijdschrift Motor Trend hebben de Alfa Romeo Giulia bekroond tot "Auto van het jaar 2018". Het is volgens hen een uitzonderlijke auto die binnen zijn segment veel rijplezier en een unieke rijervaring biedt.

Magazine Motor Trend beloont Alfa Giulia als Auto van het jaar 2018

Magazine Motor Trend beloont Alfa Giulia als Auto van het jaar 2018 © BELGA

Deze verkiezing van Motor Trend staat open voor elk nieuw model of een voldoende gefacelifte versie van een wagen die in 2017 op de markt is gekomen. De wagens worden niet enkel met elkaar vergeleken en ze worden aanvankelijk aan een hele reeks tests onderworpen om bijvoorbeeld prestaties, remafstand en rijgedrag te evalueren.

Alle modellen worden vervolgens op een specifiek testcircuit gereden en de jury rijdt er nog eens 7.000 miles mee onder de meest uiteenlopende testomstandigheden. Dit jaar waren er 46 kandidaten en er werden door de jury 10 finalisten gekozen, waaronder de Alfa Giulia. Volgens het Amerikaanse magazine beantwoordde de Alfa het best aan de zes criteria (design, technologische vooruitgang, veiligheid, efficiëntie, prijs en prestaties). Deze elementen zijn ook bepalend wanneer particulieren een nieuwe wagen kiezen.(Belga)

Onze partners