Lotus aarzelt niet om steeds nieuwe, sportieve en opwindende versies van zijn gamma uit te brengen. Hier is de Exige Cup 430, die zoals zijn naam laat vermoeden 430 bhp of 436 pk produceert. Dat vermogen puurt de tweezitter uit de drukgevoede 3.5 V6 gekoppeld aan een manuele zesbak die uit de Evora werd geplukt. Met een pluimgewicht van 1.056 kilogram gaat de Engelse coupé er als een speer vandoor. De spurt van 0 naar 100 km/u lukt in 3,3 seconden en de topsnelheid bedraagt 290 km/u!

De Exige Cup 430 werd niet alleen lichter door het gebruik van lichte materialen zoals carbon, maar geniet ook van een verbeterde stroomlijn. Hierdoor nam de maximale neerwaartse druk toe tot 220 kilo vanaf 100 km/u waardoor deze Lotus nog sneller door de bochten kan scheuren. Naar wens wordt de Exige Cup 430 ook in een raceklare circuitversie geleverd. Dan wordt er een rolkooi gemonteerd en gaan alle overbodige snufjes zoals airbags en tapijtjes eruit waardoor het gewicht nog verder daalt. De prijs bedraagt ongeveer 130.000 euro en voor dit model is geen productiebeperking voorzien.(Belga)

Lotus aarzelt niet om steeds nieuwe, sportieve en opwindende versies van zijn gamma uit te brengen. Hier is de Exige Cup 430, die zoals zijn naam laat vermoeden 430 bhp of 436 pk produceert. Dat vermogen puurt de tweezitter uit de drukgevoede 3.5 V6 gekoppeld aan een manuele zesbak die uit de Evora werd geplukt. Met een pluimgewicht van 1.056 kilogram gaat de Engelse coupé er als een speer vandoor. De spurt van 0 naar 100 km/u lukt in 3,3 seconden en de topsnelheid bedraagt 290 km/u!De Exige Cup 430 werd niet alleen lichter door het gebruik van lichte materialen zoals carbon, maar geniet ook van een verbeterde stroomlijn. Hierdoor nam de maximale neerwaartse druk toe tot 220 kilo vanaf 100 km/u waardoor deze Lotus nog sneller door de bochten kan scheuren. Naar wens wordt de Exige Cup 430 ook in een raceklare circuitversie geleverd. Dan wordt er een rolkooi gemonteerd en gaan alle overbodige snufjes zoals airbags en tapijtjes eruit waardoor het gewicht nog verder daalt. De prijs bedraagt ongeveer 130.000 euro en voor dit model is geen productiebeperking voorzien.(Belga)