LITC staat voor Logistiek Innovatie- en Training Centrum en is een samenwerkingsverbrand tussen Nikes Europese Logistieke Campus, de Thomas More hogeschool en de KU Leuven.

Het wil een inspirerende ontmoetingsplaats zijn voor de logistieke sector, een voortrekkersrol spelen in open innovatie in duurzame logistiek en talent aantrekken naar logistieke opleidingen, bijscholingen en beroepen. Omdat het centrum via openbaar vervoer moeilijk bereikbaar is, stelt Nissan een e-NV200 minibus ter beschikking zodat het vervoer van en naar de Nike site in Laakdal compleet emissievrij kan gebeuren.

Aan vertegenwoordigers van Diagnose Car, het project dat zorgt dat hedendaagse autotechnologie in de Vlaamse scholen terecht komt om te gebruiken in de opleidingen automechanica, schenkt Nissan een Nissan Leaf.

De wereldleider in de verkoop van elektrische wagens zorgt er op die manier voor dat scholen over een wagen beschikken die de aandrijfbron van de toekomst onder de motorkap heeft.

Tekst: Urbain Vandormael

Video: Chris Gommeren

LITC staat voor Logistiek Innovatie- en Training Centrum en is een samenwerkingsverbrand tussen Nikes Europese Logistieke Campus, de Thomas More hogeschool en de KU Leuven. Het wil een inspirerende ontmoetingsplaats zijn voor de logistieke sector, een voortrekkersrol spelen in open innovatie in duurzame logistiek en talent aantrekken naar logistieke opleidingen, bijscholingen en beroepen. Omdat het centrum via openbaar vervoer moeilijk bereikbaar is, stelt Nissan een e-NV200 minibus ter beschikking zodat het vervoer van en naar de Nike site in Laakdal compleet emissievrij kan gebeuren.Aan vertegenwoordigers van Diagnose Car, het project dat zorgt dat hedendaagse autotechnologie in de Vlaamse scholen terecht komt om te gebruiken in de opleidingen automechanica, schenkt Nissan een Nissan Leaf. De wereldleider in de verkoop van elektrische wagens zorgt er op die manier voor dat scholen over een wagen beschikken die de aandrijfbron van de toekomst onder de motorkap heeft.Tekst: Urbain VandormaelVideo: Chris Gommeren