Lincoln Aviator voorgesteld in Los Angeles

07/12/18 om 18:02 - Bijgewerkt om 18:04

Bron: Belga

Lincoln onthulde op het Salon van Los Angeles de nieuwe Aviator. Daarmee keert deze naam terug in het gamma met een model dat de concurrentie wil aangaan met de sportieve, Europese SUV's.

Lincoln Aviator voorgesteld in Los Angeles

Lincoln Aviator voorgesteld in Los Angeles © BELGA

De Aviator heeft afmetingen die gelijk zijn aan die van de Range Rover Sport, een van zijn voornaamste concurrenten. Deze Amerikaanse SUV heeft drie zetelrijen en rust op een nieuw platform. Voor de aandrijving maakt hij gebruik van enkele interessante motoren, waaronder de Ford EcoBoost 3.5 V6 en een hybride variant die een 3 liter benzinemotor koppelt aan een elektromotor.

Dankzij zijn luchtvering biedt hij een flinke dosis rijcomfort voor de inzittenden, terwijl ook de veiligheid op topniveau staat met snufjes als een 360°-camera, een automatisch noodremsysteem, een adaptieve snelheidsregelaar, precollision warning en verkeersbordherkenning.

Een mooi gadget is de Lincoln Way-94 applicatie waarmee u uw telefoon kan instellen als vervanging van de klassieke sleutel. Zo krijgt u via een Bluetooth-verbinding toegang tot de Lincoln Aviator en kan u vervolgens met een eenvoudige druk op de knop de wagen starten. Op vlak van connectiviteit verzekert het Lincoln Connect systeem met geïntegreerde modem een vlotte, draadloze toegang tot 4G LTE. Hierop kunnen maar liefst 10 toestellen worden aangesloten met een bereik van 15 meter rond het voertuig.(Belga)